Om AL-lift

Allan Laursen var stifter og eneindehaver af en af Danmark’s førende udbydere
af håndterings- og løfteudstyr, som han drev i 24 år med op til 57 medarbejdere.

dscn1228

Al-lift

Ved salget i oktober 2012 havde virksomheden udviklet sig til at være førende indenfor sit forretningsområde med mange unikke produkter med eksport over det meste af Europa.

Allan Laursen har siden starten været initiativtager til, og stået i spidsen for udviklingen af vakuum-teknik, herunder håndterings- og løfteudstyr.

Allan Laursen har i alle årene – ud over at være administrerende direktør – stået for afsætningen i ind- og udland samt produktudvikling/produktmodning. Han har derfor et helt enestående kendskab til både markedet, de produkter der efterspørges og de muligheder der er for at introducere nye produkter gennem et stort markedskendskab i et stærkt europæisk netværk

Allan Laursen startede i 2012 AL-LIFT®, og med sin brede erfaring indenfor valgte produktområder og med de bedste ideer fra sit tidligere virke, ser Allan Laursen store muligheder i AL-LIFT® som din garanti for den rigtige leverandør og en sikker investering.

Vi opretholder partnerskaber med vores kunder for at forenkle deres produktionsprocesser med innovative og økonomiske systemløsninger og mere sikker håndtering.

Vi er afhængige af et team af højt motiverede, kompetente og absolut pålidelige medarbejdere. I AL-LIFT er vi stolte og glade for at kunne byde velkommen til mange tidligere medarbejdere med mange års erfaring.

Præsentation af virksomheden

En grafisk illustration af Al-lifts historie og skabelse.

Fra en lille garage til 3 gazelle priser, Al-lift har været mange år undervejs og har i sin tid altid forsøgt at levere de bedste produkter.

Klik på øverste cirkel for at starte
1-1988

Begyndelsen

I 1988 begyndte Allan Laursen at importere og sælge værktøj og maskiner til byggebranchen.
Han benyttede sin private garage i hjembyen Lemvig som lager for sin nye virksomhed.

3-dsc00671

Første vakuumløfter

Snart blev garagen for lille for den unge og driftige iværksætter, hvorfor virksomheden flyttede i lejede lokaler, der lå centralt i Lemvig.

Her var der plads til at virksomheden selv kunne udvikle og producere nye maskiner til at løfte betonprodukter ved hjælp af vakuum.

Således i 1991, sendte AL-Materiel sin første vakuumløfter på gaden for håndtering af fortovsfliser m.v.

4-dsc00674

Nye lokaler

De 300 m2 store lokaler blev hurtigt for små i takt med, at virksomheden lancerede flere forskellige maskiner på markedet.

Derfor flyttede virksomheden til 800 m2 store produktionslokaler i byen, mens kontoret forblev på den gamle adresse sammen med udvikling og lager.

5-dsc00737

Vækst

Der blev igen brug for mere plads og i 1994 samlede virksomheden sine aktiviteter under 1500 m2 tag på en ny adresse – stadig i Allan Laursens hjemby Lemvig.

Efter en konstant vækstperiode op gennem den første halvdel af 90’erne, blev den privat ejede virksomhed i 1995 omdannet til et aktieselskab under navnet AL –VAC a/s med Allan Laursen som ene aktionær.

Ny fabrik

I forbindelse med årtusindskiftet byggede man en ny fabrik på 2900 m2 for at optimere produktion, montage og lagerfaciliteter. Få år senere blev der igen bygget til og nu rådede virksomheden over en topmoderne fabrik og showroom på hele 5500 m2.

AL-Materiel a/s var kendt på markedet for sit brede unikke program af standardprodukter indenfor løfteudstyr ved hjælp af vakuum til byggeri og industri.

Dertil havde virksomheden opbygget en anselig ekspertise omkring løsning af special opgaver for begge brancher. AL-Materiel A/S var den absolutte markedsleder på det danske marked og eksporten var stadig stigende.

billede1

Gazelle prisen

AL-Materiel a/s fik tildelt Gazelle prisen i 2004, 2005 og 2006. Gazellenprisen uddeles af den danske erhvervsavis Børsen til virksomheder, som har fordoblet sin omsætning indenfor de seneste 4 år.

messer

AL-Lift

I 2012 afhændede Allan Laursen AL-Materiel a/s.

Året efter etablerede Allan Laursen AL-LIFT ApS fra nye lokaler. Virksomheden producerer og sælger løfte- og håndteringsudstyr i Danmark og resten af verden.

Pr. 1. September 2016 har AL-LIFT ApS overtaget AL-Materiel A/S’ tidligere domicil på Transportvej I Lemvig, og AL-LIFT ApS råder således igen over 4000 m2 moderne produktions- og lagerfaciliteter.

Virksomheden modtog med Allan Laursen som direktør BØRSEN’S GAZELLEPRIS

gaselle1
gazelle2
gazelle3

Allan Laursen har leveret løsninger til følgende brancher:

Medicinalindustrien

Fødevareindustrien

Træindustrien

Fiskeindustrien

Olieindustrien

Hospitalssektoren

Glasindustrien

Stålindustrien

Byggeindustrien

Bryggerier og mejerier

Vind industrien

Isskjulptør branchen

Lager og logistik

Udlejnings- og entreprenørsektoren

Transportsektoren

Militæret

OG MEGET MERE...