Om AL-lift

I mere end 30 år har AL-LIFT® udviklet håndterings- og løfteudstyr, og er derfor førende inden for sit område

dscn1228

Al-lift

Allan Laursen var stifter og eneindehaver af en af Danmarks førende udbydere af håndterings- og løfteudstyr, som han drev i 24 år med op til 57 med arbejdere.

Virksomheden udviklede sig til at være en af de førende indenfor sit område med et unikt produkt-sortiment og eksport over det meste af Europa. I efteråret 2012 blev foretagendet solgt hvorefter Allan Larsens startede AL-LIFT® i det sene år 2012.

Udover at være administrativ direktør, har Allan Laursen i alle årene stået for en stor del af afsætningen i ind- og udland samt produktudvikling. Her har han stået i spidsen for udviklingen af vakuum-teknik; herunder håndterings- og løfteudstyr.

Allan Laursen har derfor et helt enestående kendskab til markedet, produktefterspørgslen samt hvilke muligheder der er, for at introducere nye produkter i et stærkt europæisk netværk.

Med sin brede erfaring indenfor vakuum-teknik og med de bedste ideer fra sit tidligere virke, ser Allan Laursen AL-LIFT® som din garanti for den helt rigtige leverandør, hvor produkterne er en sikker investering.

Hos AL-LIFT® opretholder vi partnerskab med vores kunder, for at forenkle produktionsprocesserne med innovative og økonomiske systemløsninger og mere sikker håndtering.

Vi har et team af højt motiverede, kompetente og absolut pålidelige medarbejdere, som hver dag står sammen om at løfte det DNA, der binder virksomheden sammen.

Præsentation af virksomheden

En grafisk illustration af Al-lifts historie og skabelse.

Fra en lille garage til 5 gazelle priser, Al-lift har været mange år undervejs og har i sin tid altid forsøgt at levere de bedste produkter.

Klik på øverste cirkel for at starte
1-1988

Begyndelsen

I 1988 begyndte Allan Laursen at importere og sælge værktøj og maskiner til byggebranchen.
Han benyttede sin private garage i hjembyen Lemvig som lager for sin nye virksomhed.

3-dsc00671

Første vakuumløfter

Snart blev garagen for lille for den unge og driftige iværksætter, hvorfor virksomheden flyttede i lejede lokaler, der lå centralt i Lemvig.

Her var der plads til at virksomheden selv kunne udvikle og producere nye maskiner til at løfte betonprodukter ved hjælp af vakuum.

Således i 1991, sendte AL-Materiel sin første vakuumløfter på gaden for håndtering af fortovsfliser m.v.

4-dsc00674

Nye lokaler

De 300 m2 store lokaler blev hurtigt for små i takt med, at virksomheden lancerede flere forskellige maskiner på markedet.

Derfor flyttede virksomheden til 800 m2 store produktionslokaler i byen, mens kontoret forblev på den gamle adresse sammen med udvikling og lager.

5-dsc00737

Vækst

Der blev igen brug for mere plads og i 1994 samlede virksomheden sine aktiviteter under 1500 m2 tag på en ny adresse – stadig i Allan Laursens hjemby Lemvig.

Efter en konstant vækstperiode op gennem den første halvdel af 90’erne, blev den privat ejede virksomhed i 1995 omdannet til et aktieselskab under navnet AL –VAC a/s med Allan Laursen som ene aktionær.

Ny fabrik

I forbindelse med årtusindskiftet byggede man en ny fabrik på 2900 m2 for at optimere produktion, montage og lagerfaciliteter. Få år senere blev der igen bygget til og nu rådede virksomheden over en topmoderne fabrik og showroom på hele 5500 m2.

AL-Materiel a/s var kendt på markedet for sit brede unikke program af standardprodukter indenfor løfteudstyr ved hjælp af vakuum til byggeri og industri.

Dertil havde virksomheden opbygget en anselig ekspertise omkring løsning af special opgaver for begge brancher. AL-Materiel A/S var den absolutte markedsleder på det danske marked og eksporten var stadig stigende.

billede1

Gazelle prisen

AL-Materiel a/s og AL-LIFT  fik tildelt Gazelle prisen i 2004, 2005, 2006, 2018 og 2019. Gazellenprisen uddeles af den danske erhvervsavis Børsen til virksomheder, som har fordoblet sin omsætning indenfor de seneste 4 år.

messer

AL-Lift

I 2012 afhændede Allan Laursen AL-Materiel a/s.

Året efter etablerede Allan Laursen AL-LIFT ApS fra nye lokaler. Virksomheden producerer og sælger løfte- og håndteringsudstyr i Danmark og resten af verden.

Pr. 1. September 2016 har AL-LIFT ApS overtaget AL-Materiel A/S’ tidligere domicil på Transportvej I Lemvig, og AL-LIFT ApS råder således igen over 4000 m2 moderne produktions- og lagerfaciliteter.

Virksomheden har med allan Laursen som direktør modtaget BØRSENS GAZELLEPRIS

gaselle1
gazelle2
gazelle3
Boersen-Gazelle-2018_RGB_positiv
gazelle2019-logo_RGB_positiv

Allan Laursen har leveret løsninger til følgende brancher:

Medicinalindustrien

Fødevareindustrien

Træindustrien

Fiskeindustrien

Olieindustrien

Hospitalssektoren

Glasindustrien

Stålindustrien

Byggeindustrien

Bryggerier og mejerier

Vind industrien

Isskjulptør branchen

Lager og logistik

Udlejnings- og entreprenørsektoren

Transportsektoren

Militæret

OG MEGET MERE...