Om AL-lift

I mere end 31 år har AL-LIFT® udviklet håndterings- og løfteudstyr, og er derfor førende inden for sit område

dscn1228

Al-lift

Allan Laursen var stifter og eneindehaver af en af Danmarks førende udbydere af håndterings- og løfteudstyr, som han drev i 24 år med op til 57 med arbejdere.

Virksomheden udviklede sig til at være en af de førende indenfor sit område med et unikt produkt-sortiment og eksport over det meste af Europa. I efteråret 2012 blev foretagendet solgt hvorefter Allan Larsens startede AL-LIFT® i det sene år 2012.

Udover at være administrativ direktør, har Allan Laursen i alle årene stået for en stor del af afsætningen i ind- og udland samt produktudvikling. Her har han stået i spidsen for udviklingen af vakuum-teknik; herunder håndterings- og løfteudstyr.

Allan Laursen har derfor et helt enestående kendskab til markedet, produktefterspørgslen samt hvilke muligheder der er, for at introducere nye produkter i et stærkt europæisk netværk.

Med sin brede erfaring indenfor vakuum-teknik og med de bedste ideer fra sit tidligere virke, ser Allan Laursen AL-LIFT® som din garanti for den helt rigtige leverandør, hvor produkterne er en sikker investering.

Hos AL-LIFT® opretholder vi partnerskab med vores kunder, for at forenkle produktionsprocesserne med innovative og økonomiske systemløsninger og mere sikker håndtering.

Vi har et team af højt motiverede, kompetente og absolut pålidelige medarbejdere, som hver dag står sammen om at løfte det DNA, der binder virksomheden sammen.

Fra en lille garage til 5 gazellepriser. AL-LIFT® har været mange år undervejs, og har i alle årene altid forsøgt at levere de bedste produkter.

I 1988 begyndte Allan Laursen at importere og sælge værktøj samt maskiner til byggebranchen.
Han benyttede sin private garage i hjembyen Lemvig som lager for sin nye virksomhed. Snart blev garagen for lille for den driftige iværksætter, hvorfor virksomheden flyttede i lejede lokaler, der lå centralt i Lemvig. Her var der plads til at virksomheden selv kunne udvikle og producere nye maskiner til at løfte betonprodukter ved hjælp af vakuum. Dette resulterede i at AL-Materiel i 1991 kunne sende sin første vakuumløfter på gaden til håndtering af fortovsfliser m.v.

De 300 m2 store lokaler blev hurtigt for små i takt med, at virksomheden lancerede flere forskellige maskiner på markedet. Derfor flyttede virksomheden til større produktionslokaler i byen, mens kontoret forblev på den gamle adresse sammen med udvikling og lager. Da der igen blev brug for mere plads, samlede virksomheden i 1994 sine aktiviteter under et 1500 m2 stort tag på en ny adresse – stadig i Allan Laursens hjemby Lemvig. Efter en konstant vækstperiode op gennem den første halvdel af 90’erne, blev den privatejede virksomhed i 1995 omdannet til et aktieselskab under navnet AL–VAC a/s med Allan Laursen som ene aktionær.

For at optimere produktionen, montagen og lagerfaciliteter byggede man ved årtusindskiftet en ny fabrik på 2900 m2, hvor der få år senere blev bygget mere til. Virksomheden rådede nu over en topmoderne fabrik og showroom på hele 5500 m2.

AL-Materiel a/s blev hurtig kendt for sit brede og unikke sortiment indenfor vakuum løfte- og håndteringsudstyr til byggeri og industri, hvor AL-Materiel a/s havde en anselig ekspertise omkring løsning af specialopgaver. Virksomheden var den absolutte markedsleder i Danmark og eksporten var stadig stigende. AL-Materiel a/s fik første gang tildelt Gazelleprisen i 2004, og herefter igen i 2005, 2006 og som AL-LIFT® senest i 2018 og 2019. Gazelleprisen uddeles af den danske erhvervsavis Børsen til virksomheder, som har fordoblet omsætningen indenfor de seneste 4 år.

I 2012 afhændede Allan Laursen AL-Materiel a/s. Året efter etablerede Allan Laursen AL-LIFT® ApS fra nye lokaler. Virksomheden producerer og sælger løfte- og håndteringsudstyr i Danmark og resten af verden. Pr. 1. September 2016 har AL-LIFT® ApS overtaget AL-Materiel a/s’ tidligere domicil på Transportvej i Lemvig, og AL-LIFT® ApS råder således igen over 5500 m2 moderne produktions- og lagerfaciliteter.

Læs hele historien bag AL-LIFT® ved at klikke her

Virksomheden har med allan Laursen som direktør modtaget BØRSENS GAZELLEPRIS

gaselle1
gazelle2
gazelle3
Boersen-Gazelle-2018_RGB_positiv
gazelle2019-logo_RGB_positiv

Allan Laursen har leveret løsninger til følgende brancher:

Medicinalindustrien

Fødevareindustrien

Træindustrien

Fiskeindustrien

Olieindustrien

Hospitalssektoren

Glasindustrien

Stålindustrien

Byggeindustrien

Bryggerier og mejerier

Vind industrien

Isskulptur branchen

Lager og logistik

Udlejnings- og entreprenørsektoren

Transportsektoren

Militæret